O Špancu

Nekoliko reči o AKUD Španac

„Španac“ je jedno od dva akademska kulturna umetnička društva koje je osnovao Univerzitet u Beogradu. Svoj rad je započeo 1954. godine i već 60 godina okuplja studente sa ciljem očuvanja kulturno-umeničkog nasleđa, kao i uspostavljanja visokih standarda u društvenom i kulturnom životu mladih.

Tokom svih godina u okviru AKUD „Španac“ sa velikim uspehom i zapaženim rezultatima i van granica naše zemlje deluju:

  • Ansambl narodnih igara i pesama - folklor
  • Akademski hor
  • Ansambl narodne muzike - orkestar
  • Akademsko pozorište - Teatar „DES“

Galerija

Projekti za naše najmlađe

Proteklih godina „Španac“ intenzivno priprema i uspešno realizuje projekte putem kojih želi da proširi svoje delovanje, a sa ciljem da se oplemeni kulturno-umetnička ponuda, te da se što veći broj mladih ljudi uključi u aktivnosti Društva.

U skladu sa tim, umetničko rukovdstvo Društva je pokrenulo školu folklora za najmlađe. Naime, AKUD „Španac“ je otvario vrata za sve predškolce i đake beogradskih osnovnih škola koji su zainteresovani za tradicionalnu igru, gde će iskusni igrači AKUD „Španac“ da upoznaju najmlađe sa svetom igre i folklora. Kao studentsko društvo, „Španac“ takođe planira da u budućnosti proširi spektar kulturno-umetničkog sadržaja u skladu sa potrebama savremenog pojedinca i interesovanjima studentske omladine.